Pisma doktoru Rath-u

 
 

 

 

Veoma poštovani gospodine dr. Rat,

Hteo bih da Vam se zahvalim za moje dobro zdravstveno stanje.Imam 21 godinu i od svoje treće godine bolujem od srčane mane i tokom mnogo godina sledili su najrazličitiji pregeledi na uglednim klinikama i kod uglednih kardiologa, kada su mi svi govorili isto:AV-Block III stepen. Takođe su mi rekli da ne dolaze u obzir sportske aktivnosti i da je neizbežna ugradnja pejsmejkera.Ova konstatacija me je brinula mnogo, i sama pomisao na  takvu operaciju izazivala je strah kod mene.Razmišljao sam; radije ću da umrem nego da okolo hodam sa ugrađenim pejsmejkerom u telu. Najviše sam patio zbog toga što neću moći više da igram fudbal, jer je to moja najveća strast. Moji roditelji su sve vreme tragali za alternativom za mene kako se ne bi morao podvrgnuti toj operaciji. Naizad su čuli o vitaminima i njihovom značaju u lečenju.1999 god počeo sam sa uzimanjem vitamina, mikronutrijenata- moje stanje se od tada mnogo popravilo, tako da je i ta operacija na srcu otkazana.Ja danas mogu svakodnevno da idem na fudbalske treninge,a da ne zaostajem za svojim drugovima u timu. Takoše i moji EKG snimci su dobri i ja se nadam da će tako i ostati.Ovom prilikom bih želeo da Vam se zahvalim još jedanput od sveg srca.

 

S prijateljskim pozdravima                                       Christian Rehse

 

 

 

 

Poštovani gosp. Doktore Rath,

u martu 1999.morala sam se podvrgnuti operaciji raka dojke. Kad sam nakon toga došla kući,jedna moja prijateljica mi je savetovala i dala informacije o ćelijskim vitalnim materijama-mikronutrijentima. Pošto sam još uvek bila u jako lošem zdravstvenom stanju, imala sam vremena da pročitam Vaše dve knjige. Dovođenje u vezu nedostatka  vitamina i širenje ćelija raka učinilo mi se veoma logičnim.. Osim toga i lična iskustva mnogih ljudi sa korištenjem mikronutrijenata i vitamina su bila dragocena.

Odlučila sam da počnem koristiti te mikronutrijente, uz znanje i dozvolu mojih lekara, pa iako je s njihove strane postojala izvesna doza skeptičnosti.

Sve do danas ih koristim svakodnevno. Osim toga, prošlo je deset godina od operacije , i prilikom pregleda svi moji nalazi su u redu.

Danas imam 72 godine i ne koristim nikakve lekove, ni za krvni pritisak,ni za holesterol niti bilo šta drugo.Dugogodišnji migrenozni napadi koji su me mučili takodje su prestali.

Sve u svemu osećam se jako dobro i neizmerno sam zahvalna da ste mi pokazali ovaj put i način lečenja.

S poštovanjem                                                                                  Vaša Ilse Schlabritz

  

 

 

Cenjeni Dr. Rath,

 

u augustu 1999. na jednom CT-pregledu kod mene je dijagnosticiran rak debelog creva. Prilikom operacije koja je odmah usledila, odstranjeno mi je 18 cm debelog , i isto toliko tankog  creva .

Patološki nalaz odstranjenog dela creva pokazao je sledeće: Tumor, veličine T4 sa abscesom u trbušnoj duplji;- T4 pri tom je značio veliko širenje primarnog  tumora   . U 17 limfnih čvorova koji su pregledani  nisu nađene tumorske ćelije.

Hirurg koji me operisao savetovao je  hemoterapiju kako bi se uništile eventualne tumorske ćelije koje kruže krvotokom. Od septembra 1999 do početka 2000 dakle primio sam u 6 ciklusa po 5 hemo-

Infuzija, dakle sveukupno 30 puta.

Za vreme mog tronedeljnog boravka u bolnici,  i osam nedelja posle toga bio sam potpuno bespomoćan.Moja supruga se intezivno borila za moje zdravlje i na preporuku Udruženja obolelih od raka u Heidelberg-u i Bonn-u  počeo sam da paralelno sa hemoterapijom, pijem visokodozirane količine vitamina, minerala, enzima, promenivši i način ishrane i životne navike.

Time sam mogao ojačati imuni sistem i uspešno se izboriti sa kancerom.Doktorka koja me prvi put pregledala i uputila u bolnicu u to vreme je pohadjala specijalistički kurs o prirodnom lečenju vitaminima. Kad smo supruga i ja došli da joj se zahvalimo na pomoći ona je takodje preporučila da koristim mikronutrijente-vitamine.

Već u oktobru 1999. Počeo sam da pijem vitamine, odrekao sam se mesa i alkohola, jedem mnogo voća i povrća, često u sirovom stanju.. Još i danas redovno koristim vitamine.

Od tada je prošlo deset godina i ja svoje zdravlje mogu definisati kao dobro. Lekari se čude što se ne žalim na bolove. Zadivljeni su kako se dobro oporavljam. Farmaceutske lekove za rak nikada više neću unositi u svoj organizam.

Naročito me pogodilo da  4 moja poznanika koja su posle mene obolela od raka debelog creva  , a primali su hemoterapije i zračenja, nisu više među živima.

 

S poštovanjem                                                                                                                    Joerg Hamann

 

 

Veoma poštovani gosp. Dr.Rath,

 

Ovim pismom bih želeo da prenesem svoja iskustva i da Vam srdačno zahvalim.

U novembru 1999. Dijagnosticiran mi je tumor na mokraćnom mehuru-bešici. Više meseci pre toga imao sam probleme sa mokrenjem i strašnim pririskom na bešiku.

Nakon dijagnoze tumora  operisan sam 7 puta u periodu između 1999-2002. Pri tom su mi rađene transuretalna sekcija i veći broj ispiranja BCG-om. Nakon 10.ispiranja sa BCG oboleo sam od tuberkuloznog zapaljena koje je neželjeno dejstvo kod korištenja BCG-a.Potom je usledila dugotrajna terapija sa mnogobrojnim lekovima. Od marta 2002. do decembra 2004. Primao sam mytomicin, antibiotik, koji takođe uništava imuni sistem. U isto vreme čuo sam prvi put  informacije o značaju vitamina i mikronutrijenata i počeo sa redovnim uzimanjem istih. Već nakon 3 meseca moje opšte stanje se značajno poboljšalo, a što je najvažnije da nakon poslednje operacije nije narastao više ni jedan  novi tumor. Moja dijagnoza tumora bešike je već odavno prošlost i ja sam siguran da će moje zdravstveno stanje i ubuduće ostati ovako dobro.

S a zahvalnošću i poštovanjem                                                  Vaš K.B.    

 

Poštovani dr.Rath,

Imam 64 godine . Pre skoro 3 godine  dobio sam  epileptični napad koji je na moje zaprepaštenje ukazivao  na tumor mozga .Osim psihičkih smetnji to je dovelo do poremećaja  ravnoteže i slabosti u nogama.Prilikom operacije mozga odstranjen je deo tumora. Nakon toga morao sam primiti 35 zračenja kao i dva ciklusa hemo terapije i propisani su antiepileptici.Neposredno posle toga počeo sam da pijem mikronutrijente-vitamine. Nakon 2 meseca osetio sam poboljšanje mog opšteg stanja, ravnoteža mi je ponovo bila dobra. Takođe slabost u nogama je prestala, kao i depresija koja me mučila zbog bolesti. Najvažnije je od svega da se tumor ne vraća i da sa optimizmom gledam u budućnost.

Srdačno hvala i sa velikim poštovanjem                                       L.H.