DECA I MLADI
Svež vazduh, telesna aktivnost i pravilna ishrana temelj su zdravog razvoja čoveka. No, često je teško putem ishrane zadovoljiti potrebe organizma osobe u razvoju za vitaminima i meniralima. Zato se preporučuje uzimanje dodataka ishrani:
–    Detinjstvo i pubertet karakterizira rast i razvoj, što znači da se u tom razdoblju povećava broj telesnih ćelija i volumen telesnog tkiva (koža, mišići, zubi, kosti, organi).
–    Za vreme rasta i razvoja povećan je rad metabolizma telesnih ćelija. Za metabolizam je ćeliji potrebno puno energije, koja se proizvodi u elektranama ćelije.
–    Jak imunološki sistem i optimalan transport kiseonika i hranjivih materija iz ishrane zavise od zdrave krvne slike. Optimalna krvna slika postiže se unosom dovoljne količine ćelijskih hranjivih materija poput vitamina C, folne kiseline, vitamina B skupine i željeza.

TRUDNOĆA
Trudnice i dojilje imaju povećanu potrebu za hranjivim materijama, jer se dete nalazi u fazi razvoja i preko majčinog organizma uzima hranjive materije.
Preporučuje se dodatan unos folne kiseline, vitamina B1, B2 i B6. osim toga, detetu je za izgradnju kostiju potreban kalcijum, magnezijum i drugi važni minerali i elementi u tragovima, koje uzima preko majčinog organizma. Trudnoća je popraćena osećajem mučnine i povraćanjem što otežava absorpciju hranjivih materija i pogoršava već nedovoljnom ishranom hranjivim materijama. Nedovoljna ishrana ćelijskim hranjivim materijama može se sprečiti uzimanjem optimalnog dodatka ishrani koji sadrži ćelijske hranjive materije. Posavjetujte se sa svojim lečnikom pre uzimanja formule.

STARIJE OSOBE
Kod starijih osoba je smanjen kapacitet apsorbcije vitamina, minerala i elemenata u tragu iz ishrane, a funkcija želudca i creva oslabljena. To je delom sastavni dio prirodnog procesa starenja, ali je često uzrok tome povećano uzimanje farmaceutskih proizvoda koji oštećuju ovojnicu želudca, jetre, i koji uništavaju važne bakterije crevne flore i negativno utiču na funkciju čitavog probavnog sistema. Posledica toga je neuravnoteženo cepanje i apsorbcija materija iz ishrane.
Preporučuje se uzimanje ćelijskih hranjivih materija za pospešivanje probave i zaštitu želudca i creva kao npr. bromelain i glutamin, vitamin C, koji povećava peristaltiku (pokretljivost creva) i funkciju sluznice creva.