KAKO SPREČITI KANCER I OBOLJENJA SRCA

Kako starimo u našem organizmu se odvijaju mnoge promene. Jedna od možda najvažnijih je da je naš organizam manje efikasan u raznošenju kiseonika. Od ne manje važnosti je kumulativni efekat siromašne ishrane. Da budemo određeniji, razlog zbog kojeg većina pacijenata oboli od kancera leži u zapadnom načinu ishrane koji je bukvalno ubitačan po zdravlje.

Ovo iz razloga što:

Delimično zbog hrane koju unosimo: trans masti (delimično zasićena ulja), aspartam, previše mesa…

Delom zbog onoga što ne jedemo (pravo voće i povrće)…

Delimično zbog toga što hranljive materije koje treba da su prisutne u hrani više nisu, ili su prisutne u daleko manjim koncentracijama (zbog upotrebe hemije u poljoprivredi, nema naizmeničnih zasada…)

Delimično zbog elemenata koje hrana sadrži direktno ili indirektno (pesticidi, hranimo se mesom životinja koja se hrani hranom punom hemikalija),

Delimično zbog načina na koji se hrana prerađuje,

Delimično ubog toga što uglavnom jedemo kuvanu hranu čime su uništeni ključni enzimi i hranljivost,

Delom jer nam je većina dobre i korisne hrane nedostupna i ne nalazi se na tržištu (hleb od prosa, heljde koji imaju laetril),

Delom zbog acidne – kisele ishrane koja dozvoljava množenje raznih loših bakterija u organizmu.

Dodajte tome stvari kao što su pušenje, žvakanje duvana kao i upražnjavanje ostalih loših navika i završite sa kancerom. Da li je onda čudno što će polovina muške populacije i 1/3 ženske u toku života oboleti od kancera?

Postoji mnogo različitih načina ishrane za prevenciju kancera. Ali razmislite o sledećem: Ako je vašem automobilu potreban remont, da li ćete taj posao poveriti vašem knjigovođi ili certifikovanom majstoru?

Isto tako, zašto biste želeli da naučite nešto o prevenciji kancera alternativnim metodama od onih koji ne veruju u alternativni pristup tretmana kancera?

Alternativni program prevencije nije ništa drugo nego jedan blag program lečenja. Jednostavno ne postoji drugi način da se to uradi na pravi način!

Šta je Program za Prevenciju Kancera?

Pre nego što počnemo trebalo bi reći da postoji na stotine alternativnih načina terapije za kancer kojima se leče novo otkriveni kancer.

Međutim, nisu svi alternativni pristupi jednako snažni. Neki potentni metodi u stanju su da postignu procenat izlečenja od 90% kod novo dijagnostikovanih slučajeva i oko 50% kod pacijenata koji su otpušteni od strane ortodoksne medicine kao neizlečivi.

Drugi alternativni metodi mogu da uspešno leče samo pacijente sa manje naprednim i agresivnim kancerom.

Preventivni program za kancer je jedan zaista slabo terapijsko lečenje kancera i po određenim uslovima ovaj protokol može da izleči novo dijagnostikovan kancer i to onoliko uspešno koliko se pravilno primenjuje dijeta.

Ukoliko sumnjate da imate kancer znači da imate neke simptome kancera možda ćete hteti da počnete sa preventivnim protokolom uporedo sa aktuelnim tretmanom za kancer od dva tri meseca. Alternativni protokoli su obično vrlo blagi i lako podnošljivi i mogu se primeniti u bilo koje vreme.

Protokol po Bilu Hendersonu odličan je protokol za započinjanje preventivnog programa ukoliko mislite da imate kancer. Dva su razloga za to. Prvi nije skup, košta oko 200$ mesečno, drugoto je protokol koji je osmišljen za vrlo  napredne slučajeve kancera, i treće da se deo protokola koji se odnosi na jačanje imuniteta nastavlja u okviru aktuelnog programa prevencije.

PRAVILO BR.1: JEDITE MESO (ŽIVOTINJSKE MASTI) ŠTEDLJIVO

Svaki čovek u svom telu ima kancerogene ćelije. Međutim, većina njih neće oboleti od kancera.

Ovo iz razloga što većina ljudi ima dobar balans između imunog sistema i broja kancerogenih ćelija. Dokle god ta ravnoteža postoji broj ćelija kancera neće početi nekontrolisano da raste.

U suštini vaš organizam raspolaže sa nekoliko mehanizama koji rutinski uništavaju ćelije kancera.

Jedan od ovih mehanizama počinje u pankreasu. Pankreas proizvodi „pankreatske enzime“, poznate kao „proteolitski enzimi“. Želudac skladišti ove enzime u želudcu.Ovi enzimi razlažu životinjske masti u procesu varenja u želudcu nakon čega preostali deo enzima odlazi u krvotok. Kada ovi enzimi nabasaju na ćeliju kancera oni odvajaju proteinski omotač oko nje pri čemu sada još jedan deo imunog sistema prepoznaje ove ćelije kancera i uništava ih, jede ih.

Jedna velika studija urađena u Kini pokazala je konzumiranje životinjskih proteina u najvećoj meri povezano sa dobijanjem kancera.

Ovo je savršeno logično jer što više neko unosi životinjskih masti to manje enzima preostaje za krvotok. To ne tnači da treba da pređete na vegetarijanstvo već da treba da ograničite unos ovih proteina.

PRAVILO BR.2: ALKALNA ISHRANA, A NE KISELA

Ćelije kancera u velikoj meri zavise od okruženja kojem su izložene. Ako unutrašnji prostor (unutar i izvan ćelije kancera) postane vrlo kiseo ćelije kancera će postati vrlo agresivne i mnogo brže će se umnožavati.To se dešava ukoliko se hranite sa mnogo fast-food – brzom hranom koja je jako kisela. Tako promenom ishrane prelaskom sa kisele na baznu možete sprečiti nastanak kancera.

 

Ekstremno kisela hrana uključuje (ovo nije kompletna lista):

1)      šećer, gazirana pića i slatkiši,
2)      dijetalna gazirana pića
3)      konzumiranje dosta mesa
4)      većina ostale prerađene hrane

 

Znači drugo pravilo za prevenciju kancera je jesti zdravu celu hranu kao što su povrće, voće i sirovi bademi.

LAETRIL

LAetril, odnosno vitamin B17 je molekul koji na bezbedan način uništava ćelije kancera. Često se govori da laetril cilja ćelije kancera. To nije potpuna istina. Laetril može da pogodi prvo ne-kancerogenu ćeliju ili kancerogenu. Ako pogodi prvo ne-kancerogenu tj. zdravu ćeliju molekul laetrila se razdvaja na delove tako da ne oštećuje niti uništava zdravu ćeliju a pri tom nastaje još jedna dobra posledica a to je stvaranje vitamina B12 koji je i sam anti-kancerogen molekul iako ne uništava ćeliju kancera sam po sebi.

U dodiru sa ćelijom kancera laetril se raspada i tako je uništava na bezbedan način po organizam.

Tri najvažnija izvora laetrila iz hrane su: koštice odnosne semenke kajsije, semenke jabuke, hleb od prosa.

SOD- Super Oksid Dizmutaze

Da li ste primetili da starije osobe češće dobijaju kancer od mlađih?

Očigledno je jedan od razloga oksidativni stres. Slobodni radikali stvaraju ogromno nagomilavanje oštećenja unutar svake vaše ćelije. Kada neko uzima anti-oksidant radi se o odnosu jedan na prema jedan između anti-oksidanta i slobodnog radikala. Kko je to moguće? SOD je hvatač slobodnih radikala. Jedan SOD enzim može da neutralizuje i do jedan milion slobodnih radikala SVAKE SEKUNDE i do 13 dana!!

Kancer nije direktno prouzrokovan slobodnim radikalima nego bakterijama unutar ćelija kancera i blokiraju stvaranje ATP molekula.

Smanjenje oksidativnog stresa unutar ćelije kancera gotovo sigurno imaće ogroman uticaj na usporavanje širenja kancera.

Ovo je upravo ono što želite u programu prevencije od kancera. Da održite ravnotežu izmeđuimunog sistema i broja ćelija kancera.

OSTALI SUPLEMENTI KOJI SE PREPORUČUJU

Prvo: Svako bi trebao da uzima 3 supene kašike organskog hladno ceđenog lanenog ulja (ili 2/3 šolje oraha: sirovi orasi, bademi, lešnici, brazilski orah) zajedno sa ½ šolje organskog nisko masnog mladog sira (Osnova Budvig dijete) ili kefira dva do četiri puta nedeljno, u zavisnosti od vašeg faktora rizika. Vašem organizmu su apsolutno potrebne Esencijalne Masne Kiseline (omega-3) kao i navedeni sir kako bi omega-3 bile korisne za organizam. Takođe, slobodno koristite Čisto Maslinovo Devičansko ulje kod kuvanja kad god je to moguće.

Drugo: za jačanje imuniteta

 

AHCC
Multivitamin
Sok od trave ječma
Megaenzimi

 

Treće, ovo su neki od suplemenata koje bi svako trebao da uzima svakodnevno ili bar nekoliko puta nedeljno( ovi dodaci su deo programa za kancer dr. Rath):

1) spirulina (do 2gr. dnevno) (jedna unca obezbeđuje daleko više iskoristljivih proteina od jedne unce mesa),

2) hlorela (do 4 gr. dnevno) (pomaže čišćenje od teških metala)

3) MSM (najmanje 4 gr. dnevno što će pomoći da vam mozak ostane zdrav),

4) Vitamin C (najmanje 4gr. dnevno) (MSM i vit. C je u stvari terapija za kancer),

5) vitamin B12 (2gr. dnevno) plus dobar kompleks vitamina B (što dobro pomaže kod depresije),

(Pod 4 i 5 su takođe terapijske doze kod kancer programa)

6) L-Lizin(najmanje 2gr. dnevno) (i za kancer i za srčana oboljenja),

7) L-Prolin(najmanje 1gr. dnevno)( i za kancer i za srce)

8) L-Arginin (najmanje 1gr. dnevno)(bolesti srca),

9) Vitamin E (prirodni)(najmanje 600IU dnevno) (bolesti srca),

10) Niacin (ili niacinamid) (najmanje 500mg dnevno) (cirkulacija)

11) Cink (25-50mg dnevno)

12) Cimet (½ čajne kašičice najmanje 4 puta nedeljno sa hranom)(pomaže u prevenciji dijabetesa tipa 2).

Ovi suplementi na samo da će pomoći u prevenciji kancera već su velika pomoć i za prevenciju bolesti srca i dijabetesa 2., naročito ako potpuno izbacite trans masne kiseline iz svoje ishrane kao i so. (osim himalajske soli).

ŠTA JESTI TOKOM ŽIVOTA?

U ovu kategoriju svrstano je sve što bi trebalo jesti što je češće moguće. Kad god stojite pred izborom šta kupiti uvek dajte prednost ovoj hrani. Prvo pokušajte u ishranu da uvrstite što više kupinastog voća: divlje maline, kupine, borovnice, ribizle, crvene maline, crne maline, kupine i jagode što je češće moguće iz nekoliko razloga.

Ovo voće sadrži elagičnu kiselinu između ostalih stvari koji su izuzetni borci protiv kancera. Kad su u pitanju orasi i legumi izaberite makadamiu orahe i sirove lešnike, bademe a izbegavajte kikiriki.

Uvek kad jedete voće potrudite se da pojedete i semenke tog ploda. Naravno da su semenke kajsije pa breskve najbogatije laetrilom.

Za one koji imaju dijabetes 2 vrlo je važno da izbace sve trans masti i druge loše i škodljive masti iz upotrebe.

Pregled prevencije i tretiranja dijabetesa 2:

Bilo bi odlično ako možete sebi priuštiti organsku hranu.Ukoliko jedete govedinu jedite meso stoke koja je hranjena travom. Verovatno mislite da je to važno zbog pesticida, međutim postoji jedan još važniji razlog sa kojim trebate biti upoznati i odnosi se na minerale u tragovima ili mikronutrijente. Svake godine žetvom se minerali u tragovima izvlače sve više iz zemlje i svake godine se oni ne vraćaju ponovo u zemlju, ne nadoknađuju se.

Odnosno u zemljište se vraća samo 3 minerala. To znači da je količina minerala u tragovima koju unosimo u svoj organizam sve manja i manja. To se isto odnosi i na krave osim ako nisu hranjene travom. Mi u Americi možemo doslovce imati kraljevsku trpezu i ipak umreti od neishranjenosti. Moj otac me je na ovo upozorio još pre 40 godina dok su stvari od tad postale još gore.

I dalje se pogoršavaju. Biljke genetski modifikovane često ne izvlače minerale u tragovima iz zemlje kao ne-modifikovane. Da li sam spomenuo da su hemijske kompanije jednako korumpirane kao i farmaceutske?

Da biste obezbedili adekvatan unos minerala u tragovima, posebno ako ne možete nabaviti organsku hranu potrebno je nedeljno uneti najmanje ¼ MINERALNE VODE SA VULKANSKIH KRATERA.

ŠTA NE TREBA JESTI

Kad god je moguće ne treba piti fluorisanu vodu iz česme, filtriranu, prečišćenu, destilovanu vodu. Voda najbolja za piće je voda sa glečera i prirodna mineralna ne gazirana voda. Budite vrlo pažljivi da vas ne zavara brend. Pročitajte sastav i potražite njihov web-site. Ali budimo realni, nemoguće je potpuno izbeći da pijemo vodu iz česme.

Ne treba da budete fanatik, pa kad niste u poziciji da pijete dobru vodu pijte koju možete. Hlor je takođe vrlo štetan, a opet svako ko je na programu prevencije treba dnevno da popije 2 litre vode pored svega drugog što treba da pojede i popije. Voda je od presudne važnosti za vašu jetru da funkcioniše kako treba što je važan deo programa prevencije.

Nemojte nikako konzumirati margarin (niti bilo ke druge trans masne kiseline) kao ni veštačke zaslađivače ili bilo kakve proizvode sa promenjenim molekulima (naročito aspartame, neotame, Monosodium Glutamate i teksturuproteina povrća). Aspartamje poznat da izaziva kancer na mozgu, i trans masne kiseline (naročito zasićena ulja) mogu prouzrokovati više vrsta kancera, čak više nego duvan.

Izbegavajte upotrebu soli po svaku cenu. Nemoguće je izbeći je potpuno ali je maksimalno izbacite iz dijete. So čini da se crvena zrnca slepljuju sprečavajući da kiseonik prodre u ćeliju. Trans masti isto to rade uz dodatne probleme koje proizvode.

Ako imate reumatoidni artritis testirajte se da li ste alergični na mlečne proizvode, pšenicu i gluten, banane itd.. Ovo učinite tako što ćete eliminisati konkretnu supstancu za određeni vremenski period ( na pr.100% eliminišete sve mlečne proizvode) od tri nedelje i pratite da li ima poboljšanja u poslednjoj trećoj nedelji. MSM(metilsulfonilmetan) je prioritetan alternativni tretman za reumatoidni artritis, ali ja jako važno da znate na šta ste alergični: od hrane, živu ili trans masne kiselina.

Izbacite svo posuđe od aluminijuma i gvožđa jer preko njega unosite vrlo opasne teške metale u svoj organizam. Aluminijum u kombinaciji sa fluorom je potencijalni uzrok Alcajmera. Previše olova i gvožđa vodi srčanim bolestima.

Nemojte se vakcinisati osim ukoliko Vam nije život u opasnosti. Starije osobe treba da se vakcinišu protiv gripa ali zdrave mlađe i osobe srednjih godina NE TREBA da se vakcinišu. Sve vakcine imaju živu a vama zaista nisu potrebni teški metali u organizmu. Vakcinacija dece je poznat uzrok dijabetesa tipa I. Farmaceutske kompanije su svesne ove činjenice, i da li su zabrinute zbog toga- NISU!!

Nemojte jesti mnogo mesa, umesto toga unosite više povrća i voća. Ako se hranita žitaricama neka budu cela zrna, bolje je nego brašno od celog zrna. Pošto je ovo preventivni program ne morate biti fanatici stoga kad ste u gostima u određenim prilikama (praznici), pojedite sve što vam ponude. Deca do jedne godine života ne bi trebala da se hrane mlečnim proizvodima, kravljim mlekom ili sojinim proizvodima. Oboje se dovode u vezu sa dijabetesom 1 kao i drugim zdravstvenim problemima.

Niko u bilo kom razdoblju svog života, uključujući decu, ne bi trebao da ima amalgamske plombe u zubima, ili bilo koji materijal koji ima veze sa živom. Zubni amalgam ima živu u sebi i povezan je sa dijabetesom, Multiplesklerozom i ostalim oboljenjima. Na nesreću Američka Stomatološka Asocijacija je korumpirana kao i AMA i zubarima se mozak ispira na isti način kao i doktorima. Pitanje je da li uopšte postoji ijedna korporacija sa minimalnim integritetom? Hmmm..

Nikako nemojte koristiti pastu za zube sa fluorom, naročito ne smeju  da je koriste deca ispod 3 godine koja znaju i da progutaju pastu dok peru zube.

Da li je potrebno da naglašavam da izbegavate duvan, alkohol i kafu?

PREVENCIJA SRČANIH OBOLJENJA

Sve dok sprovodite program prevencije za kancer radite i na prevenciji bolesti srca. Prvo, važno je znati šta prouzrokuje srčana oboljenja. Nije holesterol.

Uključio sam ključne dodatke za prevenciju kancera jer ti isti dodaci takođe sprečavaju srčana oboljenja. Pretpostavljate da otkrivanje načina prevencije nikako nije profitabilno za farmaceutsku industriju. Kreatori ovog programa su Dr. Linus Pauling-dvostruki Nobelovac i Dr. Matthias Rath.

Da li primećujete, prevencija kancera i srčanih oboljenja u velikoj meri zasniva se na vitaminu C, aminokiselinama Lizinu i Prolinu? Dr. Matthias Rath otkrio je da EGCG u zelenom čaju zaustavljaju metastaze kancera. Ekstrakt zelenog čaja je sigurno jedna od opcija prevencije.

Dr. Joseph Mercola preporučuje dodatak za prevenciju oboljenja srca omega-3 u obliku kapsula ribljeg ulja kao meru prevencije od srčanog udara.

Još bolji način je uzeti omega-3 u formi koja će ujedno biti i prevencija za kancer i za srce. 3 supene kašike hladno ceđenog ulja od semenki lana dobro izmešati sa 1/3 mladog ne masnog sira ili kefira uzimati 2-4 puta nedeljno.

(Zdravlje za 21 vek)