Postovani gosp. Doktore Rat,

 

Kao medicinski praktikant znam kada i koje mere se preduzimaju  kod različitih tegoba i sta se i u kojim vremenskim razmacima koristi.Ali u slucaju moje bolesti, arteroskleroze, odbio sam terapiju svog lekara, koju mi je on predložio.Naime, posto sam pre devet godina oboleo od skleroze trbušne aorte i desne vratne karotide isprobao samVase mikronutrijente, vitamine, pored već korištenih sopstvenih metoda homeopatije i došao do izvanrednih rezultata.Poslednje dve godine sam radio kontrolne preglede kod specijalista za krvne sudove kako bi dokumentovao stanje mog oboljenja. Na tim pregledima je konstatovano da se naslage na krvnim sudovima (areterosklerotični plakovi) intezivno smanjuju. Moje zdravstveno stanje je sada mnogo bolje.Ovo mi pokazuje da školska medicina nema jedina rešenje i ključ u lečenju bolesti.

 

S prijateljskim pozdravima

                                                                                    R.M.

 

 

 

 

 

Poštovani dr. Rat,

 

Imam 71 godinu i već više godina bolujem od visokog krvnog pritiska( arterijske hipertonije) i poremećaja srčanog ritma.2001. godine konstatovano mi je uznapredovalo zakrečenje arteija i srčanih arterija.Tačna dijagnoza glasila je-koronarno oboljenje 3 krvna suda-. Nakon toga izvršena operacija bajpas sa jednim trostrukim aorto-koronarnim venskim bajpasom.Promenio sam način ishrane i od 2002 god pijem vitaminePola godine otprilike, nakon što sam počeo uzimati vitamine kako se moje opšte zdravstveno stanje poboljšalo.Pre svega , smanjio mi se krvni pritisak.Od tada se osećam mnogo bolje i sposobniji sam za svakodnevne aktivnosti, i nisam mogao verovati da ću se danas, posle 6 godina osećati tako dobro.

 

S prijateljskim pozdravima                                                                  H. D. Gerber

 

 

Veoma postovani gosp. Dr. Rat,

 

za vreme jednog izleta u maju 2002. desilo mi se da imam problem sa desnom nogom nad kojom više nisam imao kontrolu. Malo kasnije slabost u nozi je bila tolika da sam se protiv svoje volje zanosio u desnu stranu. Na srecu , mogao sam da se oslonim i uhvatim za neki stub pored ulice. Nakon kraćegzadržavanja vratio sam se nazad. Kad sam video svoje prijatelje, jedva da sam mogao da govorim.Kola hitne pomoći su me odvezla u bolnicu gde mi je konstatovana dijagnoza- tranzistorični ishemijski napad-dakle poremećaj prokrvkjenosti mozga. Kad sam izašao iz bolnice, prsti su mi bili pokretljivi ali bez osećaja za dodir i bez cirkulacije.Lekar mi je saopštio da cu morati da se pomirim sa ovakvim stanjem i da nikakvi lekovi a ni terapija ne mogu vratiti funkciju odumrlih nerava.. S tim sam morao i mogao da živim.. Prognoze lekara pokazalesu se tačnim, jer u narednim mesecima se moje stanje nije ništa promenilo.Godinu i po dana nakon otpuštanja iz bolnice jedna moja rođaka mi je preporučila da uzimam mikronutrijente, vitamine, za snižavanje krvnog pritiska i za poboljđanje opšteg zdravstvenog stanja.Tri nedelje kasnije nakon korištenja vitamina polako se vraćao osećaj za dodir i cirkulacija.A posle tri meseca ponovo sam u potpunosti imao osećaj za dodir i normalnu cirkulaciju u vrhovima prstiju kao i pre!Takođe i krvni pritisak se smanjio. Gornja, sistolična vrednost je sada između 130 i 145 , a donja vrednost između 78 i 86. Moje  opšte stanje je sada izuzetno dobro.

 

Najlepše hvala i čestitam Vam na Vašim istraživanjima

                                                                                                     P.R. Pfaendler

 

 

Veoma poštovani gosp. Dr. Rat,

 

 Po zanimanju sam preduzetnik i već mnogo godina se nalazim pod velikim stresom, čemu je doprinelo i dugo radno vreme kao i neadekvatna ishrana siromašna vitaminima.U toku svih ovih godina kod mene su se razvijale različite bolesti, pre svega problemi sa srcem, u prvom redu poremećaji srčanog ritma i visok krvni pritisak,kao i uvećan holesterol.Više od deset godina lečio sam ove bolesti različitim lekovima a da uzroci toga nisu bili otklonjeni.Pre 6 godina od jednog poznanika sam dobio informacije o značaju i ulozi vitamina i mikronutrijenata u sprečavanju različitih zdravstvenih problema. Nabavio sam i ostale Vaše knjige i brošure i detaaljno se upoznao sa tim, videvši da je sve jednostavno izvodivo.Nekoliko nedelja kasnije odlučio sam da i sam pijem ove vitamine, naravno nadajući se da će mi pomoći kod mojih zdravstvenih problema.Već nakon tri meseca moj krvni pritisak se normalizovao na 120 -75. A takođe i moj lekar prilikom svih redovnih kontrola konstatuje da su sve vrednosti kod nalaza krvi u normali.Danas, 6 godina nakon što sam počeo piti vitamine nemam više probleme sa srčanim ritmom niti sa krvnim pritiskom. Vrednosti holesterola su se takođe smanjile.Sveukupno se osećam mnogo bolje i sposobnije i na tome Vam zahvaljujem.

 

S prijateljskim  pozdravima                                         S.A. , Minhen

 

 

 

Cenjeni Dr. Rat,

 

Skoro da je prošlo deset godina otkada pijem Vaše mikronutrijente, vitamine. U međuvremenu sam o tome pričao mnogim ljudima. A sada bih želeo i Vama da napišem kako je sve počelo.Godinama sam patio zbog problema sa disanjem zbog kojih na primer, nisam mogao da se penjem uz stepenice. Lekar mi je konstatovao skupljanje vode u telu( edeme) i propisao takozvane tablete za izbacivanje tečnosti. Osim toga bolovao sam od visokog krvnog pritiska i poremećaja srčanog ritma.Moje stanje se pogoršalo uprkos tim tabletama a problemi sa srčanim ritmom su uznapredovali.Konačno, zbog visokog krvnog pritiska od 240 odvezen sam u bolnicu. Tamo sam dobio samo još više tableta.Nedugo posle toga bio sam na informativnom predavanju o značaju vitamina za optimalnu funkciju ćelija u našem organizmu i odlučio da svoju ishranu poboljšam ovim mikronutrijentima.I moj kućni lekar se složio s tim , jer je video da to deluje pozitivno na moje zdravlje i da se moje disanje popravlja. Ipak godinu dana kasnije savetovao mi je da prestanem sa tim i pošto sam mu verovao, poslušao sam njegov savet.Već posle par meseci javili su se ponovo stari simptomi, naročito problemi sa disanjem. Na svoju ruku sam ponovo počeo da pijem vitamine, nakon čega sam osetio odmah poboljšanje.2003. mi je operativno odstranjen i tumor sa mokraćne bešike. Do danas na svakoj kontroli mi je potvrđeno da je sve u redu.Uz sve to, moj oftalmolog kod koga idem zbog sive mrene i slabljenja vida na oku, na trećem kontrolnom pregledu je konstatovao da je bolest zaustavljena i da nema pogoršanja. Naravno da cu sve učiniti da sačuvam vid.A verovatno ste i Vi radoznali pa se pitate koliko imam godina, 2008 god. slavim svoj 85. rođendan!Osećam se dobro i imam pozitivan odnos prema životu . I kad me neko pita za zdravlje, ja uvek kažem;„To nije slučajno, da nema vitamina, ja danas ne bi bio živ.“- u to sam siguran.Iz zahvalnosti za to što ste mi podarili i pod motom“ljudi pomažu ljudima“ aktivan sam u Vašoj zdravstvenoj organizaciji i biću sve dok sam živ.

 

Srdačan pozdrav                                                                                J.F.

 

 

Poštovani g, dr. Rat,

 

imam 68 godina. U poslednje dve godine oboleo sam od različitih bolesti koje su mi onemogućavale svakodnevan normalan život.Nakon infarkta srca pojavila se slabost srčanog mišića(srčana insuficijencija) kao i premećaji srčanog ritma. Na sve to se pojavio problem sa sluhom(tinitus) i visok očni pritisak.15. marta 2003. pao sam u nesvest prilikom šetnje i od tada patim i od napada nesvestice i stanja iscrpljenosti. Zbog problema sa disanjem teško sam se penjao uz stepenice i nisam mogao da obavljam svakodnevne uobičajene poslove. Uz to su se još pojavili problemi sa kukovima i kičmenim stubom, tako da se nisam mogao kretati bez kolica.2005 godine me jedan poznanik uputio na značaj vitamina i mikronutrijenata i preporučio da pročitam knjigu o tome. Pročitao sam je za dva dana i bio siguran u sve to. Odmah sam počeo redovno da pijem vitamine. A onda sam pratio stanje, već nakon 3 nedelje osetio sam poboljšanje kod očnog pritiska i nisu mi bile više potrebne kapi za oči. U 5. nedelji mogao sam se kretati bez kolica, jer su se smanjili  bolovi u kukovima i kičmenom stubu.Nakon toga slede dalja poboljšanja, tako da sam posle još dve nedelje mogao šetati. Poremećaji srčanog ritma su se smanjivali, a disanje se značajno poboljšalo.Dugogodišnji migrenozni napadi su prestali a zujanje u ušima jedva da je primetno.Srećan sam što sam pre dve godine čuo za Vaše vitamine. Naročito sam zahvalan što mogu obavljati svakodnevne poslove bez napora i da nisam više vezan za kolica.

 

Srdačan pozdrav                                                   Lotar Maliska

 

 

Veoma poštovani gospodine dr. Rat,

Hteo bih da Vam se zahvalim za moje dobro zdravstveno stanje.Imam 21 godinu i od svoje treće godine bolujem od srčane mane i tokom mnogo godina sledili su najrazličitiji pregeledi na uglednim klinikama i kod uglednih kardiologa, kada su mi svi govorili isto:AV-Block III stepen. Takođe su mi rekli da ne dolaze u obzir sportske aktivnosti i da je neizbežna ugradnja pejsmejkera.Ova konstatacija me je brinula mnogo, i sama pomisao na  takvu operaciju izazivala je strah kod mene.Razmišljao sam; radije ću da umrem nego da okolo hodam sa ugrađenim pejsmejkerom u telu. Najviše sam patio zbog toga što neću moći više da igram fudbal, jer je to moja najveća strast. Moji roditelji su sve vreme tragali za alternativom za mene kako se ne bi morao podvrgnuti toj operaciji. Naizad su čuli o vitaminima i njihovom značaju u lečenju.1999 god počeo sam sa uzimanjem vitamina, mikronutrijenata- moje stanje se od tada mnogo popravilo, tako da je i ta operacija na srcu otkazana.Ja danas mogu svakodnevno da idem na fudbalske treninge,a da ne zaostajem za svojim drugovima u timu. Takoše i moji EKG snimci su dobri i ja se nadam da će tako i ostati.Ovom prilikom bih želeo da Vam se zahvalim još jedanput od sveg srca.

 

S prijateljskim pozdravima                                       Christian Rehse

 

 

Poštovani gosp. Doktore Rath,

u martu 1999.morala sam se podvrgnuti operaciji raka dojke. Kad sam nakon toga došla kući,jedna moja prijateljica mi je savetovala i dala informacije o ćelijskim vitalnim materijama-mikronutrijentima. Pošto sam još uvek bila u jako lošem zdravstvenom stanju, imala sam vremena da pročitam Vaše dve knjige. Dovođenje u vezu nedostatka  vitamina i širenje ćelija raka učinilo mi se veoma logičnim.. Osim toga i lična iskustva mnogih ljudi sa korištenjem mikronutrijenata i vitamina su bila dragocena.

Odlučila sam da počnem koristiti te mikronutrijente, uz znanje i dozvolu mojih lekara, pa iako je s njihove strane postojala izvesna doza skeptičnosti.

Sve do danas ih koristim svakodnevno. Osim toga, prošlo je deset godina od operacije , i prilikom pregleda svi moji nalazi su u redu.

Danas imam 72 godine i ne koristim nikakve lekove, ni za krvni pritisak,ni za holesterol niti bilo šta drugo.Dugogodišnji migrenozni napadi koji su me mučili takodje su prestali.

Sve u svemu osećam se jako dobro i neizmerno sam zahvalna da ste mi pokazali ovaj put i način lečenja.

S poštovanjem                                                                                  Vaša Ilse Schlabritz

  

 

 

Cenjeni Dr. Rath,

 

u augustu 1999. na jednom CT-pregledu kod mene je dijagnosticiran rak debelog creva. Prilikom operacije koja je odmah usledila, odstranjeno mi je 18 cm debelog , i isto toliko tankog  creva .

Patološki nalaz odstranjenog dela creva pokazao je sledeće: Tumor, veličine T4 sa abscesom u trbušnoj duplji;- T4 pri tom je značio veliko širenje primarnog  tumora   . U 17 limfnih čvorova koji su pregledani  nisu nađene tumorske ćelije.

Hirurg koji me operisao savetovao je  hemoterapiju kako bi se uništile eventualne tumorske ćelije koje kruže krvotokom. Od septembra 1999 do početka 2000 dakle primio sam u 6 ciklusa po 5 hemo-

Infuzija, dakle sveukupno 30 puta.

Za vreme mog tronedeljnog boravka u bolnici,  i osam nedelja posle toga bio sam potpuno bespomoćan.Moja supruga se intezivno borila za moje zdravlje i na preporuku Udruženja obolelih od raka u Heidelberg-u i Bonn-u  počeo sam da paralelno sa hemoterapijom, pijem visokodozirane količine vitamina, minerala, enzima, promenivši i način ishrane i životne navike.

Time sam mogao ojačati imuni sistem i uspešno se izboriti sa kancerom.Doktorka koja me prvi put pregledala i uputila u bolnicu u to vreme je pohadjala specijalistički kurs o prirodnom lečenju vitaminima. Kad smo supruga i ja došli da joj se zahvalimo na pomoći ona je takodje preporučila da koristim mikronutrijente-vitamine.

Već u oktobru 1999. Počeo sam da pijem vitamine, odrekao sam se mesa i alkohola, jedem mnogo voća i povrća, često u sirovom stanju.. Još i danas redovno koristim vitamine.

Od tada je prošlo deset godina i ja svoje zdravlje mogu definisati kao dobro. Lekari se čude što se ne žalim na bolove. Zadivljeni su kako se dobro oporavljam. Farmaceutske lekove za rak nikada više neću unositi u svoj organizam.

Naročito me pogodilo da  4 moja poznanika koja su posle mene obolela od raka debelog creva  , a primali su hemoterapije i zračenja, nisu više među živima.

 

S poštovanjem                                                                                                                    Joerg Hamann

 

 

Veoma poštovani gosp. Dr.Rath,

 

Ovim pismom bih želeo da prenesem svoja iskustva i da Vam srdačno zahvalim.

U novembru 1999. Dijagnosticiran mi je tumor na mokraćnom mehuru-bešici. Više meseci pre toga imao sam probleme sa mokrenjem i strašnim pririskom na bešiku.

Nakon dijagnoze tumora  operisan sam 7 puta u periodu između 1999-2002. Pri tom su mi rađene transuretalna sekcija i veći broj ispiranja BCG-om. Nakon 10.ispiranja sa BCG oboleo sam od tuberkuloznog zapaljena koje je neželjeno dejstvo kod korištenja BCG-a.Potom je usledila dugotrajna terapija sa mnogobrojnim lekovima. Od marta 2002. do decembra 2004. Primao sam mytomicin, antibiotik, koji takođe uništava imuni sistem. U isto vreme čuo sam prvi put  informacije o značaju vitamina i mikronutrijenata i počeo sa redovnim uzimanjem istih. Već nakon 3 meseca moje opšte stanje se značajno poboljšalo, a što je najvažnije da nakon poslednje operacije nije narastao više ni jedan  novi tumor. Moja dijagnoza tumora bešike je već odavno prošlost i ja sam siguran da će moje zdravstveno stanje i ubuduće ostati ovako dobro.

S a zahvalnošću i poštovanjem                                                  Vaš K.B.    

 

Poštovani dr.Rath,

Imam 64 godine . Pre skoro 3 godine  dobio sam  epileptični napad koji je na moje zaprepaštenje ukazivao  na tumor mozga .Osim psihičkih smetnji to je dovelo do poremećaja  ravnoteže i slabosti u nogama.Prilikom operacije mozga odstranjen je deo tumora. Nakon toga morao sam primiti 35 zračenja kao i dva ciklusa hemo terapije i propisani su antiepileptici.Neposredno posle toga počeo sam da pijem mikronutrijente-vitamine. Nakon 2 meseca osetio sam poboljšanje mog opšteg stanja, ravnoteža mi je ponovo bila dobra. Takođe slabost u nogama je prestala, kao i depresija koja me mučila zbog bolesti. Najvažnije je od svega da se tumor ne vraća i da sa optimizmom gledam u budućnost.

Srdačno hvala i sa velikim poštovanjem                                       L.H.

 

 

Cenjeni dr.Rath,

Imam 60 godina i od 1996.pijem hormonski preparat zbog velikih tegoba u menopauzi. Krajem aprila 2002. na preventivnom pregledu konstatovano mi je: sluzokoža materice je bila zadebljana 6 mm.To je za mene značilo da odlučim da  prestanem piti hormone. Lekar me je pripremao i za mogućnost operacije. Ali na sreću, u martu 2002 sam bila prisutna na jednom predavanju o značaju vitamina i mikronutrijenata za naše zdravlje.. Početkom maja 2002. Krenula sam sa redovnim uzimanjem vitamina. Sledeći kontrolni  pregled ultrazvukom, posle 8 nedelja korištenja vitamina,pokazao je da je zadebljanje sluzokože smanjeno na 4 mm. Na kontrolnom pregledu u decembru 2002., dakle pola godine kasnije bilo je 3 mm debljine.

Posle svakog pregleda doktor je bio iritiran i pitao da li možda u međuvremenu nisam imala krvarenje. Očigledno da nije mogao objasniti kako se bez lekova i bez krvarenja moglo smanjiti zadebljanje sluzokože. Zbog toga sam svom doktoru odnela sav informativni materijal o vitaminima i zainteresovala ga za to. Srećna sam i zahvalna. Ovaj uspeh me podseća na jednu izreku Luisa Pastera:

„Sreća je namenjena onima koji su spremni za nju“ To što sam ja bila spremna zahvaljujem Vama i Vašem timu. Želela bih da Vas zamolim: Idite i dalje hrabro svojim putem.!

Sa srdačnim pozdravima i obećanjem da ćemo Vas svim snagama podržavati moj suprug i ja.

 

                                                                                                    Vaša H.G.

 

 

Veoma poštovani dr. Rath,

Želela bih da Vam prenesem svoja iskustva u ovom pismu. Oko 30 godina sam imala čvorić u dojci koji se nije uopšte menjao. Iznenada je porastao i deformisao se. U januaru 2001. prilikom jednog pregleda pokazalo se da imam rak dojke koji je već metastazirao,. U 6 od 16 limfnih čvorova u levoj pazušnoj  jami pronađene su metastaze veličine 1,5 cm. Amputaciju dojke i hemoterapiju nisam htela da prihvatim. Nakon operacije primila sam 32 zračenja kao i hormonsku terapiju.Godinu dana kasnije saznala sam za veliki značaj vitamina u lečenju i počela redovno da ih koristim.

Danas 6 godina kasnije, nemam tegoba a moji nalazi su od tada uvek bili dobri. Imam 68 godina i konstatovala sam da nisam više bila uopšte bolesna od 2001.godine.

 

Srdačno hvala                                                                                      Vaša Erika Raetzer

 

Poštovani dr. Rath,

 

Pre otprilike četiri godine kod mene su se prvi put počeli javljati bolovi u dojci. Na jednom pregledu-mamografiji- dojke koje sam radila dva puta godišnje otkriven mi je veći broj cisti. U stvari celo tkivo nije izgledalo normalno, tako da je moj lekar svaki put radio i ultrazvučni pregled.

Kada je oboljenje konstatovano, svesno sam odbila da koristim farmaceutske lekove. Tada sam počela kao dodarak ishrani da uzimam vitamine. Sa   radošću Vam mogu reći da se ponovo dobro osećam. Moj lekar uz osmeh govori da više ne moram na pregled ultrazvukom jer su nalazi jako dobri.

Zahvaljujem od srca

S prijateljskim pozdravima                                                                                                               E.H.

 

Veoma poštovani dr. Rath, 

Želela bih da Vas obavestim o svojim iskustvima oboljenja raka dojke. Imam 47 godina. U februaru 2000. Prvi put sam osetila jake bolove u desnoj dojci, zbog čega sam do marta 2001. uradila 10 sonografija i mamografiju. Rezultati su uvek bili negativni. U martu 2001. Zbog sve jačih bolova otišla sam kod lekara u gradsku bolnicu i uradila još jednu sonografiju. Rezultat je bio strašan: imala sam 5 tumora. Pregled tkiva biopsijom koji je potom usledio konstatovano je da bolujem od oblika raka koji se dijagnosticira kao invazivni duktalni mamokarcinom. Nakon uklanjanja limfnih čvorova sledila je uobičajena hemoterapija zbog koje sam pretrpela ogromne patnje, opadanje kose, malaksalost, svrab.A zatim svetlo u tunelu: u leto 2002 preporučeni sumi vitamini. Informisala sam se potpuno o tome i odlučila da redovno koristim vitamine  . Šest do osam nedelja kasnije vratila mi se snaga i osetilo poboljšanje. Posle 2 godine osećam se zdravijom nego pre bolesti, ojačao je i imuni sistem,tako da 4 godine nisam obolevala ni od gripa ili neke druge bolesti. Danas 7 godina nakon dijagnoze svi moji pregledi i rezultati su dobri, mamografije, sonografije, labor. nalazi! 

Dr. Rath ja i dalje dajem poverenje Vašim istraživanjima i rezultatima u ćelijskoj medicini i divim se kako se borite. Nastavite i dalje tako!

 

Hvala Dr. Rath!

S poštovanjem                                                                                             Gaby Murawski