SKRIVENE TAJNE VITAMINA C: LEČI VIŠE OD 30 TEŠKIH BOLESTI

Preko 75 godina medicinskog istraživanja i medicinske prakse, ustanovljeno je da vitamin C ima moć da izleči mnoge bolesti.

Terapija vitaminom C za niz hroničnih bolesti je sistematski ignorisana od strane konvencionalne medicine decenijama.

Verovali ili ne, 1940-e, Dr Fridrih R. Klener koristio je vitamin C za lečenje dečije paralize, od 60 slučajeva izlečio je upravo toliko i to u doba kada vakcina protiv paralize nije ni postojala.

Dr Klener je čak predstavio svoja otkrića na velikom medicinskom skupu o uspehu terapije sa visokim dozama vitamina C, međutim uglavnom je bio ignorisan.

Umesto toga, većina lekara je verovala da su toksični antibiotici koji uništavaju crevnu floru i imuni sistem “pametniji” izbor.

Dr Klener je bio jedan od prvih lekara koji je lečio bolesti vitaminom C, ustvari on je dosledno eliminisao boginje, male boginje, zauške, tetanus i dečije paralize sa velikim dozama vitamina C i to u vreme kada vakcine nisu ni postojale.

Sve ovo su medicinske činjenice. Dr. Klener je lečio zapaljenja pluća, encefalitis, herpes zoster, herpes simpleks,  mononukleozu, pankreatitis, hepatitis, pegavi tifus, infekcije bešike, alkoholizam, artritis, neke vrste raka, leukemiju, aterosklerozu, visok holesterol, dijabetes, opekotine od zračenja i još mnogo toga. Objavio je više desetine radova.

Dr Fridrih Klener jednom je izjavio: “ Neki lekari će pre stajati po strani i gledati kako njihov pacijent umire nego što će koristiti askorbinsku kiselinu ( vitamin C ), jer u njihovim glavama je to samo vitamin.Vitamin C je najbolji svetski prirodni antibiotik, antivirus, protivotrov i antihistaminik. Značaj vitamina C ne može biti prenaglašen”.

Trebalo je da prođe malo manje od jednog veka da bi se razbilo konvencionalno razmišljanje medicinskog uma. Lekari sve više javno priznaju značaj ovog vitamina te je tako Ronald Hjunighejk međunarodni priznati ekspert za vitamin C, lično nadgledao više od 60.000 intravenskih sesija vitaminom C.

“ Davanje visoke doze vitamina C intravenski je veoma korisno. Ako zaista izmerite nivo vitamina C kod pacijenta obolelog od raka, većina , ako ne i svi su deficitarni ovim vitaminom. To su sve znaci skorbuta. Jedna od stvari koje ovaj vitamin radi je da ublažava njegove simptome. Pacijentima više ne treba lek protiv bolova, njihov apetit je poboljšan, njihovo rasploženje je poboljšano, oni imaju bolji kvalitet života. Za ljude koji su zdravi i žele da ostanu zdravi preporučio bih korišćenje vitamina C kroz povrće. Jedan od najlakših načina da dobijete dovoljno povrća u ishrani je da ga cedite. Takođe možete sipati malo svežeg limuna u sok ili u vodu za piće. ” – kaže Hjuninghejk.

Sada postavlja se pitanje zašto se tako dugo čekalo na lek protiv raka? Da li su farmaceutske kompanije imale uticaj na to?

Da li bi njihovi prihodi bili mnogo manji da je lek imao da se kupi u svakoj apoteci ili je profitabilnije da na hiljade ljudi daju poslednji dinar za jake terapije iako znaju da im je blizu kraj?

(Vestinet.rs)

http://www.vestinet.rs/pogledi/skrivene-tajne-vitamina-c-leci-vise-od-30-teskih-bolesti