Studije potvrdjuju:ćelijske vitalne materije snižavaju vrednosti šećera

i potrebe za insulinom kod dijabetičara

 

 Mnogobrojna naučna istraživanja i kliničke studije dokazale su delovanje vitamina C,E,B kompleksa elemenata u tragovima-hroma i drugih vitalnih materija u sprečavanju i lečenju dijabetskog poremećaja metabolizma. U okviru jedne kliničke pilot studije na istraživačkom istitutu doktor  Rath ispitivane su koristi programa ćelijskih vitalnih materija kod 10 pacijenata sa dijabetesom melitusom tipa II. Tom prilikom je u periodu od 6 meseci uzimanje vitamina vršena kontrola krvi na početku pilot studije,nakon 2,4 i 6 meseci da bi se odredile promene nivoa šećera u krvi(glukoze) kao i indikatori dijabeta HbA 1(hemoglobin).Nakon 6 meseci unosa ćelijskih vitalnih materija,vrednosti šećera u krvi su pale u proseku sa 155 mg/dl (to je polazna vrednost) na 120 mg/dl  na kraju ove studije-ovo odgovara smanjenju od 23%.Takodje ovaj indikator dijabeta u krvi spustio se u proseku 9,3%.Još 1937 godine istraživači sa univerziteta u Beču su u jednoj značnoj kliničkoj studiji dokazali da je uz pomoć dodataka ishrani od 300 do 500 mg vitamina C dnevno značajno poboljšana metabolična slika dijabeta. Nivo šećera u krvi u proseku je pao za 30% a dnevna potreba za insulinom je bila umanjena za 27% (izvor)

1973 objavljena je studija Stanford univerziteta koja je potrvrdila da povećani unos vitamina C može smanjiti potrebe za insolinom kod dijabetičara. Perijanica naučnika Dr J.F. Dice i sam je bio dijabetičar i svakodnevno je davao sebi 32 jedinice insulina. U toku 3 nedelje uzimao je svakodnevno 11 gr vitamina C podeljeno na doze. Uz ove dnevne doze,potreba za insulinom je smanjena sa 32 na 5 jedinica.Pomenuta istraživanja pokazuju da je konvencijonalna medicina više od nekoliko decenija imala mogućnost da leči bolest dijabeta uz pomoć ciljane primene vitamina i drugih mikronutrijenata. Zastrašujuće kako je lakomisleno omalovažila ova sazananja,a i danas to čini na štetu miliona ljudi koji su u poslednjih 70 godina umirali od infarkta,moždanog udara,oslepeli imali amputaciju ili postali pacijenti za dijalizu zbog otkazivanja bubrega. Krajnje je vreme da znanje celularne medicine i drugih prirodnih načina lečenja konačno zauzme svoje mesto u medicinskoj praksi.

 

Arterije u oku trebaju iste mikronutriente kao  i arterije u srcu.Ovo je slika  pozadine oka  pacijenta iz Slovenije  sa dijabetesom. Svake godine oftalmolog mu je palio arteriole (male arterije u oku) laserom.Kod dijabetesa zbog viška glukoze u krvi  koja oksidira, propadaju  arterije svugde po telu. U svako oko dobijao je  150 hitaca laserom, jer se na taj način pale i tako  lepe arteriole koje puštaju zbog oštećenja. Nakon 6 meseci uzimanja tačno određenih vitalnih materija  stanje se popravilo, da je dobio samo 15 hitaca laserom. Nakon 12 meseci sve  je bilo čisto sto se vidi  na slici.