Dr. Rath VitaKids™ – chocco

 

 

Osnovna formula za sve koji treba da porastu Izbalansirana ishrana i unošenje ćelijskih vitalnih materija je važna pretpostavka za zdrav razvoj, vitalnost i dobrobit od najranijeg detinjstva do starosti. Voće i povrće je  deo te uravnotežene ishrane i važan izvor ćelijskih vitalnih materija. Ono bi trebalo da obogati svakodnevni jelovnik ljudi svih starosnih grupa i da se kao zdrav zalogaj konzumira u međuobrocima. Ukoliko je potreba za određenim vitalnim materijama povećana a njihovo unošenje nedovoljno,preporučuju se dodaci ishrani sa određenim vitalnim supstancama.Povećana potreba se može pojaviti u različitim životnim situacijama i u bilo kom životnom dobu, kao što su napr.faza razvoja i rasta,kod povećanog stresa ili aktivnog bavljenja sportom.Nedovoljno unošenje može biti posledica jednolične ishrane koja je siromašna vitaminima, mineralima I drugim ćelijskim vitalnim materijama.

 

Dr. Rath Vita Kids ™ sadrži mnoge važne vitamine, minerale i druge hranjive ćelijske materije i ima važnu ulogu u uravnoteženom snabdevanju esencijalnim hranjivim materijama.

Dr. Rath Vita Kids ™ sadrži odabrane vitamine, minerale i elemente u tragovima,kao i aminokiseline kao svakodnevni dodatak ishrani .  Izbor vitamina dr. Rath Vita Kids ™-nadovezuje se na već poznatu formulu Vitacor PlusTM i sadrži niz sastojaka koji su u Vitacor PlusTM međusobno kombinovani, poštujući načelo obostrano korisne  sinergije mikro hranjivih materija.

Dr. Rath Vita Kids ™ ne sadrži veštačke zaslađivače. Dr. Rath Vita Kids ™ sadrži voćni šećer (fruktoza). Za posebno davanje okusa dodaju mu se delovi prirodnog kakao-a, kao I ćelijske materije za žvakanje.

 Ova formula stoga je vrlo pogodna za dopunu ishrane najmlađih. Čak i osobe s teškoćama  u gutanju će se radovati da na ovaj novi način mogu konzumirati ćelijske vitalne materije.

 

Pakovanje

120 tableta za žvakanje po kutiji

 

Sastojci tableta dr. Rath Vita Kids ™ – chocco:

   Vitamin C 36,5 mg

   Vitamin E 7,27 mg

  Vitamin A (beta karoten) 39,6 mcgRE

   Vitamin B1 0,58 mg

   Vitamin B2 0,58 mg

    Vitamin B3 3,75 mg

   Vitamin B5 3,33 mg

   Vitamin B6 0,83 mg

   Vitamin B12 1,67 mcg

  Vitamin D3  0,27 mcg

   Folna kiselina 7,5 mcg

   Biotin 5,42 mcg

   L-Lizin 9,17 mg

   L- arginine 3,33mg

   L-cistein 2,92 mg

   Kalcijum 50,0 mg

   Magnezijum 3,5 mg

   Kalijum 16,7 mg

   Cink 0,58 mg

   Mangan 0,11 mg

  Bakar 30,0 mcg

   Selen 1,67 mcg

   Hrom 0,83 mcg

  Molibden 0,34 mcg

   Koenzim Q10 0,58 mg

   Bioflavonoidi citrusa 8,33 mg

   Drugi prirodni vitamin E  0,62 mg

   (beta, gama i Deltatokopherol)

   Ostali prirodni karotenoidi 

   ( alfa karoten, lutein, cryptoxanthin i Zea) 5,7 mcg