Diacor je dnevni nutritivni suplement za ravnotežu metabolizma ugljenihidrata.

OSOBINE PROIZVODA

Glavni uzrok velikog broja kardiovaskularnih poremećaja, koji se javljaju kod dijabetičara posledica je zamene u metabolizmu, između molekula vitamina C i molekula šećera u krvi, odnosno glukoze. Obadva molekula imaju slične osobine. Zbog toga ih je lako zameniti i ćelije tela ih ne razlikuju prilikom apsorbcije. Ako je nivo šećera visok, što je slučaj kod dijabetičara, istovemeno se javlja nedostatak vitamina C.
Glukoza je osnovni snabdevač tela energijom. Većina ćelija našeg tela zavisi od glukoze, kako bi primile energiju. Stoga metabolizam glukoze mora biti dobro uređen (regulisan) kako bi bilo dovoljno energije.
Diacor, kombinacija koja sadrži različite esencijalne hranjive materije u sinergističkoj kombinaciji, poboljšava metabolizam šećera. Diacor sadrži vitamin C, kalcijum askorbat i magnezijum askorbat. Osim toga, sadrži i askorbil palmitat, oblik vitamina C, koji je topljiv u mastima. Vitamin C je jedna od najvažnijih esencijalnih hranjivih materija i ima delovanje antioksidansa, koji izjednačuje neravnotežu uzrokovanu povišenim nivom šećera. Vitamin C povećava i apsorbciju hroma u prehrani.
Diacor sadrži vitamin E, koji je topljiv u mastima. Vitamin E i vitamin C imaju vrlo ograničen sinergistički odnos. Vitamin E deluje kao antioksidans u ćelijskoj membrani i štiti od oštećenja, koje uzrokuju oksidanti. Vitamin C regeneriše vitamin E, kako bi on ostao dostupan telu.
Hrom, element u tragu, koji je potreban u samo malim količinama, je važan biokatalizator, koji osigurava da metabolizam glukoze deluje na optimalan način. Zajedno s magnezijem, hrom sudeluje u regulaciji delovanja inzulina. Hrom omogućava pripajenje inzulina ćelijskoj membrani, a time i dotok šećera ćeliji.
Inozitol i kolin su sastavni delovi lecitina, važnog sastavnog dela ćelijske membrane, koji ima bitnu ulogu u prenosu hranjivih materija ćeliji. Inozitol je uglavnom prisutan u tkivu nervnog sistema. Vitamini B skupine i biotin su nositelji bioenergije u metabolizmu ćelije i potpomažu aktivnost metabolizma, većinom u jetri, centru za daljnu distribuciju po telu

Diacor je program nutritivnih suplemenata razvijen zajedno s osnovnom formulom Vitacor Plus, namenjen da:
– poboljša metabolizam glukoze
– potpomaže rad srca i krvnih sudova
– štiti ćelije od slobodnih radikala
– osigurava ravnotežu u slučajevima povećane potrebe za esencijalnim hranjivim materijama

DOZIRANJE I NAČIN UPOTREBE
ODRASLI
1 kapsula, 3 x dnevno uz obrok i uz dovoljno tekućine (voda, sok, čaj).
Na taj način se osigurava stalna koncentracija u krvi i homogena apsorbcija najvažnijih sastojaka.

PAKOVANJE: Bočica 90 kapsula

SASTAV
1 kapsula Diacor sadrži:
Vitamin C u obliku:
Askorbinska kiselina 166, 7 mg
Askorbil palmitat 83, 3 mg
Kalcijum askorbat 166, 7 mg
Magnezijum askorbat 166, 7 mg
Vitamin E 27, 5 mg
Vitamin B1 3, 3 mg
Vitamin B 2 5, 3 mg
Vitamin B3 u obliku:
Niacin 6, 7 mg
Niacinamin 10 mg
Vitamin B5 16, 7 mg
Vitamin B6 3, 3 mcg
Vitamin B12 3, 3 mcg
Biotin 16, 7 mcg
Magnezijum 100 mg
Hrom 33, 3 mcg
Folna kiselina 66, 7 mcg
Inozitol 33, 3 mg
Kolin 66, 7 mg