Za zdravu probavu
Illioforte je dnevni nutritivni suplement, koji sadrži papain, bromelain i druge ćelijske hranjive materije, koje potpomažu probavni sistem na nivou ćelije.

OSOBINE PROIZVODA
Ćelije u probavnom traktu trebaju određene ćelijske hranjive materije kako bi obavljale svoje visoko specijalizovane funkcije. Kada deluju na optimalnom nivou, te ćelije osiguravaju da se absorbirana hrana pravilno probavi, a njene hranjive materije asimiliraju i transportuju telesnim organima.
Illioforte sadrži ispitane ćelijske hranjive materije u sinergističkoj kombinaciji, koje potpomažu najvažnije aspekte zdrave crevne funkcije na ćelijskom nivou . Illioforte sadrži vitamin C, koji obavlja multi funkcije u metabolizmu tela i koji je potreban za dobru probavu i pretvorbu hranjivih materija. On sudeluje npr. u razgradnji holesterola kako bi stvorio kiseline žuči.
Illioforte sadrži i folnu kiselinu, vitamin B6 i B12, koji potpomažu deobu ćelija u ćelijsko tkivo, koje obavija stomak i probavni trakt. Vitamin B6 je isto važan za pravilnu apsorbciju i iskorištavanje amino kiselina, ugljenohidrata i masti telesnih ćelija. Vitamin B12 je potreban svim ćelijama u telu kao kofaktor enzima, koji su uključeni u metabolizam masti i ugljenohidrata te pretvaranje proteina.
Papain i bromelain su nazivi koji označavaju dve pojedinačne skupine proteolitičkih enzima. Oni potpomažu osnovnu probavu proteina unesenih prehranom. Amino kiselina glutamin je prisutna u velikim koncentracijama u određenim tkivima i organima. Ćelijski zidovi probavnog sistema koriste glutamin, kao glavni snabdevač energijom za njihov metabolizm.
Illioforte deluje sinergistički s osnovnom formulom dr. Rath-a, Vitacor Plus. Zajedno, ta dva ćelijska spoja hranjivih materija potpomažu optimalnu funkciju ćelija probavnog trakta

DOZIRANJE I NAČIN UPOTREBE
ODRASLI
1 kapsula, 3 x dnevno uz obrok i uz dovoljno tekućine (voda, sok, čaj).
Tako se osigurava stalna koncentracija u krvi i ravnomjerna asimilacija aktivnih sastojaka u telu.
PAKOVANJE: Bočica 90 kapsula
SASTAV
3 kapsule Illioforte sadrže:
Vitamin C 66, 7 mg
Vitamin B6 2, 1 mg
Folna kiselina 133, 3 mcg
Vitamin B12 3 mcg
Betain 33, 3 mg
L – glutamin 33, 3 mg
Papain 33, 3 MCU
Bromelain 33, 3 GDU