Za zdrav vid
Lensivit je dnevni nutritivni suplement, koji sadrži vitamine i druge esencijalne ćelijske hranjive materije, koje potpomažu zdravu funkciju oka na ćelijskom nivou.

OSOBINE PROIZVODA
Očima su potrebni određeni vitamini, minerali i drugi mokroelementi kako bi zadržale svoju zdravu funkciju. Lensivit sadrži spoj klinički ispitanih ćelijskih hranjivih materija, koje optimalno deluju jedna na drugu, potpomažući najvažnije elemente zdravlja oka na ćelijskom nivou.
Lensivit između ostalog sadrži ćelijske hranjive materije arginin, cistein, vitamin E i vitamin C. Te materije potpomažu optimalnu kontrakciju i opuštanje ciliarnog mišića oka. One potpomažu i elastičnost i strukturu sitnih krvnih sudova oka, poboljšavajući tako cirkulaciju, te štite od očnih promena na ćelijskom nivou , koje se javljaju usled starosne dobi.
Za dobar vid neophodni su vitamini i određeni karotenidi.Ćelijske hranljive materije lutein i zeaksantin, koje pripadaju skupini karotenoida, sadržani su u Lensivitu, a javljaju se u visokim koncentracijama u mrežnici, kao i beta karoten. Telo može, kada je to potrebno, promeniti te koncentracije u vitamin A, koji je prvenstveno odgovoran za vid po noći. Kombinacija mešavine karotenoida i flavonoida potpomaže ćelije epitela mrežnice i makule (žute pege), osiguravajući bolji vid.
Vitamin A, vitamin C, vitamin E, lipoična kiselina, cistein i različiti karotenoidi i bioflavonoidi štite oči od oksidativne štete uzrokvane delovanjem slobodnih radikala, kao posledice izlaganja UV svetlosti, ekološkog zagađenja i drugih faktora.
Lensivit deluje sinergistički s osnovnom formulom dr. Rath-a, Vitacor Plus:
– štiti funkciju oka
– nudi optimalnu zaštitu od oksidativnog stresa
– zaštita od preranog starenja očiju

DOZIRANJE I NAČIN UPOTREBE
ODRASLI
1 kapsula, 2 x dnevno uz obrok i uz dovoljno tekućine.
Na taj način se osigurava stalna koncentracija u krvi i ravnomerna asimilacija aktivnih sastojaka.
PAKOVANJE: Bočica 60 kapsula
SASTAV
1 kapsula Lensivit sadrži:
Vitamin C u obliku:
Askorbinska kiselina 75 mg
Askorbil palmitat 6, 3 mg
Vitamin A (bea karoten) 100 mcgRE
Vitamin E 22, 6 mg
Polifenoli (iz semenki grožđa) 50 mg
L – arginin 40 mg
L – cistein 9, 5 mg
Alfa lipoična kiselina 5 mg
Lutein 1, 5 mg
mešavina karotenida 25 mcg