Za zaštitu i izgradnju vezivnog tkiva
LyCin Drink Mix osigurava dodatnu količinu esencijalnih hranjivih materija, koje podstiču delovanje metabolizma i imunološkog sistema tela.

OSOBINE PROIZVODA
LyCin je dnevni nutritivni suplement u prahu, koji sadrži kombinaciju vitamina C i lizina, esencijalne aminokiseline. Te esencijalne materije jačaju važne funkcije našeg metabolizma.
L – lizin je esencijalna aminokiselina koja mora biti osigurana našem telu u dovoljnim količinama ishranom ili uzimanjem nutritivnih suplemenata. Lizin je odlučujuća komponenta i ključna molekula u proizvodnji kolagena. Na taj su način inhibirani enzimi, koji razgrađuju kolagen.
U aminokiselinama razlikujemo formu L i formu D. Samo prirodne amino kiseline imaju L konfiguraciju. Naše telo bolje iskorišćava ovaj oblik aminokiselina namenjenih izgradnji proteina. D – amino kiseline kao D – mlečna kiselina i L – mlečna kiselina mogu se jedino katabolizirati u telu i vrlo se sporo apsorbuju.
Vitamin C je odlučujuća komponenta u proizvodnji kolagena i drugih melekula vezivnog tkiva u telesnim ćelijama. On je važan za optimalnu strukturu i delovanje kolagena u našem telu.
Prednost LyCin-a leži u činjenici da naše telo vrlo dobro podnosi nutritivne suplemente u prahu. Ne postoje poznate indikacije i nuspojave pri uzimanju LyCin-a, niti se očekuju u budućnosti. Moguća je jedino povećana aktivnost u crevima, u slučaju predoziranja, što je znak da je došlo do zasićenja.
LyCin je komplementarna formula namenjena zaštiti i proizvodnji vezivnog tkiva i može se koristiti u kombinaciji s osnovnom formulom Vitacor Plus te ostalim formulama za rekonstrukciju.

DOZIRANJE I NAČIN UPOTREBE
LyCin Drink Mix se uzima dnevno uz obroke. Na taj način se osigurava stalna koncentracija u krvi kao i ravnomerna apsorbcija aktivnih sastojaka. Pomešati jednu ili više mernih kašika LyCin-a s vodom i dobro promešati dok se ne rastopi. LyCin ima neutralan ukus i može se mešati s voćnim sokovima, čajem i vodom.
ODRASLI
1 Merna kašika 3x na dan
PAKOVANJE: Bočica 500 g
1 merna kašika sadrži 5 g
SASTAV:
1 merna kašika sadrži:
Vitamin u obliku
Askorbinska kiselina 200 mg
Kalcijum askorbat 400 mg
Magnezijum askorbat 400 mg
L – lizin 1000 mg
Limunski bioflavonoid 200 mg