Za kosti
Osteoforte je dnevni nutritivni suplement, koji poboljšava stvaranje i postojanost kostiju i vezivnog tkiva.

OSOBINE PROIZVODA
Određeni vitamini, minerali i amino kiseline osiguravaju optimalnu gustoću kostiju i postojanost kostura. Ovo je posebno važno za žene u poznim godinama. Fizičke i/ili hormonalne promene uzrokuju povećanu potrebu za mineralima kao što su kalcijum i magnezijum, koji su potrebni za održavanje kostiju, mišića, nerava i drugih telesnih organa.
Ako ti minerali nisu uneseni u telo u dovoljnim količinama prehranom ili uzimanjem nutritivnih suplemenata, telo te esencijalne hranjive materije mobilizira iz kostiju. To može uzrokovati osteoporozu (propadanje kostiju).
Osteoforte sadrži kombinaciju različitih esencijalnih hranjivih materija u sinergističkoj kombinaciji, koja poboljšava strukturu i postojanost kostiju i vezivnog tkiva. Vitamin C je ključni ćelijski faktor u proizvodnji kolagena, osnovne strukture kosti. Zato vitamin C pospešuje apsorbciju minerala iz ishrane.
Metabolizam kalcijuma je usko povezan sa stvaranjem i propadanjem kostiju.
Kalcijum je najvažniji mineral kostiju. 90% kalcijuma se nalazi u kostima (približno 1 kg). On osigurava kostima potrebnu stabilnost.
Inkorporacija kalcijuma se odvija uz pomoć vitamina D. Vitamin D je odgovoran i za apsorbciju kalcijuma ( i magnezija) u crijevima, tako da ih telo može iskoristiti. I bor sudeluju u ovom procesu.
Osim toga, bor i mangan (elementi u tragu) su važni za stvaranje i postojanost kostiju.
Osteoforte je program esencijalnih hranjivih materija. Najbolji rezultati se postižu ako se koristi u kombinaciji s osnovnom formulom Vitacor Plus:
– pospješuje metabolizam kostiju
– potpomaže stvaranje i očuvanje vezivnog tkiva

DOZIRANJE I NAČIN UPOTREBE
ODRASLI

1 kapsula, 3 x dnevno uz obrok i uz dovoljno tekućine (voda, sok, čaj).
Na taj način se osigurava stalna koncentracija u krvi i homogena apsorbcija aktivnih sastojaka.
PAKOVANJE: Bočica 90 kapsula
SASTAV
1 kapsula Osteoforte sadrži:
Vitamin C u obliku
Kalcijum askorbat 83, 3 mg
Magnezijum askorbat 83, 3 mg
Vitamin A 250 mcgRE
Vitamin E 55, 1 mg
Vitamin D3 0, 83 mcg
Folna kiselina 83, 3 mcg
Kalcijum 342 mg
Magnezijum 166, 7 mg
Mangan 333 mcg
Bor 66, 7 mcg