Za jačanje vezivnog tkiva
ProLysinC je dnevni nutritivni suplement za jačanje i izgradnju vezivnog tkiva.

OSOBINE PROIZVODA
Da li Vam je poznato da je trećina svih proteina u našem telu molekule kolagena. Naučnici su dokazali da nedostatak kolagena može smanjiti otpornost krvnih sudova.
Kolagen je glavna komponenta vezivnog tkiva, koje izgrađuje krvne sudove, kosti, hrskavicu i kožu. Izgrađuje biološku mrežu koja jača naše telo i štiti, te jača naše ćelije, tkiva i telo uopšteno. Ako je proizvodnja i zaliha kolagena u našim telima nedovoljna, pojavljuju se brojni zdravstveni problemi.
ProLysinC sadrži tri najvažnije esencijalne hranjive materije, koje su potrebne ćelijama kako bi izgradile vezivno tkivo. Te hranjive materije se nalaze u sinergističkoj kombinaciji.
Vitamin C je vrlo važan za telesne ćelije, jer je odgovoran za proizvodnju dovoljne količine kolagena. Naše telo ne može samo proizvoditi vitamin C. Zato je vrlo važno da dnevno u telo ishranom unosimo dovoljne količine vitamina C.
Od svih amino kiselina koje su važne za proizvodnju kolagena, lizin i prolin imaju najznačajniju ulogu. Te amino kiseline imaju presudnu ulogu u prenosu kolagena, za optimalni izgradnju i postojanost vezivnog tkiva. Za vreme izgradnje kolagena, bakar je odgovoran za biološku retikulaciju vlakana, osiguravajući optimalnu čvrstoću i strukturu vezivnog tkiva.
Lizin je esencijalna amino kiselina koju naše telo ne može ni proizvesti niti regenerisati. Količina unesena ishranom nije dovoljana, jer većina hrane ne sadrži lizin. Iako ćelije mogu proizvoditi prolin, te količine nisu dovoljne kako bi ispunile sve potrebe tela. ProLysinC je komplemetrana formula koja pospešuje stvaranje i jačanje vezivnog tkiva. Može se uzimati u kombinaciji s osnovnom formulom Vitacor Plus i drugim formulama za rekonstrukciju.

DOZIRANJE I NAČIN UPOTREBE
ODRASLI

1 kapsula, 3 x dnevno uz obrok i uz dovoljno tekućine (voda, sok, čaj).
Na taj način se osigurava stalna koncentracija u krvi i homogena apsorbcija aktivnih sastojaka.
PAKOVANJE: Bočica 90 kapsula
SASTAV
1 kapsula ProLysinC sadrži:
Vitamin C obliku:
Askorbinska kiseline 300 mg
L –prolin 150 mg
L – lizin 300 mg